top of page

Om

Mitt namn är Daniel Berhe, fader till två små och med en passion för Slöjd. Uppväxt i norra Sverige där skogen känns som hem, däremot inte kylan! Min familj är på gång att starta ett nytt kapitel i vårat liv då vi kommer flytta till en gård i Halland. Där min passion för trä och trädgård fortsätter, och jag fortsätter min resa mellan hjärta, verktyg och trä.

Jag älskar att tälja skedar av alla olika slag, nästan lika mycket som jag älskar att äta med en träsked. Jag är en stark troende att har du upplevt en bra träsked kommer du inte gå tillbaka - jag hoppas få vara en del å visa dig vägen.

Svegsvarv (trampsvarv) är något som står mig nära, efter att gått en dagskurs byggde jag mig en svarv och gör olika köksdon. Tallrika och skålar, koppar och muggar i alla möjliga olika former. Älskar processen och den tid det tar samt den otroliga textur det blir! 

Stolt skapare av Slöjdpung (2019) - sitt å tälj var som helst, närsomhelst utan att lämna massa flis överallt. Kika på videon på framsidan.

Jag älskar simpla ting och att vara utomhus, är emot masskommersialism och slöseriaktigt beteende. Därför instämmer jag med iden av återanvänd, reparera och se på saken i ett annat ljus. Jag använder fallen träd eller medvetet väljer och hedrar grönt trä i min slöjd. Skapar så det håller, arvegods att vara stolt över, inspirerad av naturen själv och av våra äldre som lämnat oss - jag är hedrad att följa i slöjdarnas fotsteg samtidigt att just gå vägen själv med mina fötter.

Gört Ba - agera och gör, det är mitt motto. Var inte för självkritisk och fastna i huvudet, av att göra lär vi oss och fortsätter utvecklas framåt. Jag finner det alltid bättre att göra än att inte.

Tack vännen för att du läst mina ord!

bottom of page